- موضوع خبر : اخبار اجتماعی, بدون نمایش, تیتر 2
- شناسه خبر: 5813
سرویس خبر جامعه: شرکت مخابرات بوشهر طی یک اقدام عجیب در حال اجرای کابل کشی فیبر نوری در شهر بوشهر بر روی دیوار ادارات ، خانه ها و منازل شهروندان است. مشخص نیست که چرا این کار بدون رعایت استانداردها و کابل کشی زیر خاک از روی دیوارها انجام می شود؟ کابل کشی فیبر نوری به این صورت، در واقع هم هدر دادن سرمایه ملی است و هم اینکه موجب مخدوش و زشت شدن فضای شهری می باشد.
یکی از مهندسان مجری طرح در خصوص غیر استاتدارد کار شدن این طرح به خبرنگار جامعه گفت به دلیل عدم همکاری شهرداری بوشهر ما مجبوریم این طرح را به صورت کابل کشی از روی دیوارها انجام دهیم. آزمایش اولیه این طرح از میدان امام تا روبروی استاتداری تا اداره تعزیرات انجام می پذیرد.
شرکت مخابرات بوشهر در حال تست آزمایشی این طرح ملی در بوشهر است. با اینکه فیبر نوری موجب تقویت امور مخابراتی و ارتباطی شهروندان می شود اما نهادهای ناظر در این خصوص بایست دقت نظر نمایند تا طرح به این صورت اجرا نشود. با این که طرح بصورت پایلوت در بوشهر اجرا می شود، اما فرصت خوبیست برای تقویت شبکه مخابراتی بوشهر، ولی آنچه که از شواهد بر می آید فرمالیته انجام دادن آن توسط مسوولان ذیربط است. اینکه بتوانند در کمترین زمان ممکن آن را به اتمام برسانند و پایان آن را اعلام کنند، بدون آنکه کیفیت طرح مد نظر باشد.
فیبرهای نوری رشته های بلند و نازکی از شیشه بسیار خالصند که ضخامتی در حدود قطر موی انسان دارند. آنها در بسته هایی بنام کابلهای نوری کنار هم قرار داده میشوند و برای انتقال سیگنالهای نوری در فواصل دور مورد استفاده قرار میگیرند. لذا با توجه به حساسیت فیبر ، در کابل کشی فیبر نوری یا اجرای فیبر نوری می بایست اصول استاندارد این کار رعایت شود.
در زیر شرایط استاندارد در هر دو نوع کابل کشی دیواری و هوایی آورده شده است:
کابل کشی خاکی فیبر نوری
۱٫رعایت نکات ایمنی جهت شروع عملیات اجرائی پس از هماهنگی باشهرداری وسایر ارگانهای خدمات شهری و بین شهری – رعایت کلیه موارد ایمنی از قبیل نصب علائم حفاری حائز اهمیت بوده وبکارگیری وسائل ایمنی مانند کلاه- دستکش– کفش و غیره جهت استفاده برای کارکنان الزامی است.
۲٫برخورد با موانع در مسیرهای داخل شهر چنانچه کابل در امتداد کابل برق،لوله آب وغیره قرار گیردحداقل فاصله ۳۰cm از آنها رعایت گردیده واگر بطور متقاطع قرار گیرد حداقل بفاصله ۲۰cm از زیر مانع عبور میکند.در جاده ها در حالت موازی حداقل فاصله ۱m ودر حالت متقاطع حداقل در فاصله نیم متری از زیر مانع عبور کند.
۳٫حفاری : فاصله کابل از دیوار در داخل شهر ۱۰۰cm وچنانچه امکانات محل اجازه ندهد با نظر ناظر در جهت کاهش فاصله با دیوار با درج فاصله در نقشه قابل تغییرا ست.در جاده وخارج از آن در محدوده شهری مسیر کانال در یک متری داخل حریم اعلام شده وزارت راه باشد. عمق حفاری در شهر وجاده ها ۱۵۰cm واگر شرایط و امکانات محل اجازه ندهد با نظر ناظر در عمق های کمتر با استفاده از حفاظ مکانیکی امکان پذیر میباشد.
۴٫زیر سازی : پس از حفاری بطور یکنواخت کف کانال را ماسه ریخته و میکوبیم بطوریکه عمق یا ارتفاع آن ۱۰cm باشد.
۵٫استقرار کابل در محل حفاری : قرقره کابل را طوری قرار داده کا در هنگام کابلکشی کابل بظور مستقیم در کانال قرار گیرد درکف کانال از قرقره های متحرک استفاده میشود (برای جلوگیری از صدمه دیدن کابل )
۶٫ماسه ریزی : ۲۰cm ماسه نرم روی کابل ریخته و میکوبیم.سپس حدود ۴۰Cm خاک معمولی وبدون سنگ روی ماسه میریزیم.
۷٫نوار اخطار : جهت جلوگیری از صدمه دیدن کابل بدلیل حفاری مجدد نوار زرد رنگ اخطاربه عرض ۳۰cm را در سرتاسر کانال وبفاصله ۶۰cm روی فیبرنوری قرار میدهیم.
۸٫پر کردن و خاکریزی محل حفاری : پر کردن کانال با همان خاکهای کانال بصورت لایه لایه انجام میشود یعنی یک لایه خاک به ارتفاع ۱۵cm ریخته شده کوبیده نشده وسپس لایه بعد را میریزیم.
-۹پاکسازی محل : بعد از اتمام کابلکشی کلیه مواد زایل به بیرون ازشهرحمل میشود.
۱۰٫نصب تیرکهای شناسایی : در مسیر کابلکشی مستقیم بفاصله هر ۲۵۰m یک عدد تیرک شناسایی که نشاندهنده شرکت مخابرات است نصب میگردد. درابتدا وانتهای تغییرمسیرها بدون درنظرگرفتن فاصله ۲۵۰m یک عدد تیرک شناسایی نصب میگردد.در محل مفصلها نیز دو عدد تیرک بفاصله۶m از هم نصب ،بطوریکه مفصل دروسط این فاصله قرارگیرد.
کابل کشی هوایی فیبر نوری
کابل کشی هوایی مانند کابل کشی هوایی کابلهای مسی مهار سرخود میباشد. از تیرهای فلزی ۶و۸ استفاده میشود.با توجه به مسیرهایی از بافت شهری و حاشیه ها که امکان اجرای کابل کشی از نظر شرایط محیطی و جغرافیایی و اقتصادی مقرون به صرفه نمی باشد با استفاده از کابل هوایی امکان سرویس دهی به متقاضیان طبق موارد زیر امکان پذیر است :
۱٫بررسی محل با نقشه : ابتدا بایستی مسیر به دقت بررسی و متراژه دقیق فاصله بین تیرها تعیین شده و موانع طبیعی در مسیر شناسایی شود درنقاطی که مسیر کابلکشی ازعرض جاده ها عبور میکند ازتیرهای ۸ متری ودرصورت نیاز با نصب سرتیراستفاده میشود .
۲٫نقطه گذاری محل حفاری تیرها : بعد از اجرای موارد فوق نقاطی را که بایستی جهت کارگذاشتن تیرها کدبرداری شود بوسیله شاخص مشخص وروی این شاخصها شماره تیر درمسیرنوشته شود. فاصله بین دوتیر ۳۰m در نظرگرفته میشود
۳٫کسب مجوز حفاری و هماهنگی ارگان های مربوطه : قبل از شروع حفاری باید مجوز حفاری درحریم جاده ها اخذ گردد.
۴٫رعایت نکات ایمنی : نصب علائم هشدار دهنده هنگام حمل ونقل تیرها و استفاده از نردبان و سایر وسایل مورد نیاز ضروری است.
۵٫نصب متعلقات تیر( مقره – بست – مهار ) : قبل از نصب تیر لازم است کلیه قطعاتی را که جهت کابلکشی موردنیاز میباشد قبل از قرار دادن آن در گودال بر روی تیر نصب نمود.
۶٫حفاری محل تیرها : عمق گود برداری برای تیرهای ۶متری ۱۰۰cm وبرای تیرهای ۸ متری ۱۲۰cm میباشد. در انتهای تیرهای فلزی یک صفحه نگهدارنده به ابعاد ۲۵*۲۵ جوش داده شده و گودبرداری بایستی به طریقی باشد که این صفحه داخل گودال قرارگیرد. که بشکل مکعب مستطیل به ابعاد ۵۰*۵۰ باشد .تیرها میبایست در یک راستا قرار بگیرند بطوریکه نسبت به هم زاویه هی ایجاد نکنند.
۷٫رعایت فاصله لازم از کابلهای برق با نظر ناظر
۸٫نصب تیر: پس از حفاری و نصب متعلقات تیر آنرا داخل گودال قرار داده و کاملا شاقول مینمائیم .سپس اطراف تیر را به ارتفاع ۴۰cm قلوه سنگ ریخته و میکوبیم سپس تا سطح زمین بتن عیار۲۵۰ با شیب ملایم میریزیم.
۹٫نصب مهارهای لازم در طول مسیر : تیرهای ابتدایی وانتهایی بایستی مهار گردند.مهار را بایستی آنقدر محکم نمود تا تصویر نوک تیر با پای تیر در جهت مهار ۳۰cm فاصله داشته باشد ( مهار در جهت خلاف کابلکشی نصب میگردد). درتیرهایی که تغییر مسیر دارند یک عدد مهار به حالت برایند مسیر کابلکشی زده میشود. در مسیرهای طولانی در فاصله هر ۴۰۰متر ۲عدد مهار بصورت جانبی نصب میگردد که دراینگونه موارد همواره بایستی تیر مهرشونده نسبت به سطح زمین شاقول و عمود باشد.
۱۰٫نصب کابل روی تیر : پس از گیرایش بتن پای تیر ها بااستفاده از وسایل و ابزار مخصوص اقدام به کابلکشی مینمائیم. کلیه مراحل اجرائی مانند کابلهای مسی بوده ونکاتی راکه باید برای کابلهای نوری در نظربگیریم رعایت میگردد.
لینک کوتاه: