- موضوع خبر : اخبار اجتماعی, اخبار استان بوشهر
- شناسه خبر: 4422
سرویس اجتماعی جامعه: در ادامه نظرخواهی های سایت جامعه در حوزه های مختلف، اینبار به یک مسئله اجتماعی خواهیم پرداخت. در هفنته اخیر یکی از اعضای شورای شهر با انتشار یادداشتی خبرساز شد. این یادداشت فارغ از تحلیل هایی که در مورد آن وجود دارد زمینه ای شد تا به “لمپنیسم” در سطحی وسیعی پرداخته شود. کمپینی با نام ” من لمپن نیستم” توسط فعالان اجتماعی مورد اتهام راه اندازی و یادداشت ها و بیانیه های مختلف نیز منتشر شد.
سوالاتی را در خصوص یادداشت خبرساز و همچنین عملکرد فعالان اجتماعی بوشهر و…با روزنامه نگاران، فعالان اجتماعی، تحلیگران اجتماعی و… مطرح نموده ایم.
۱. یکی از اعضای شورای شهر بوشهر ، در یک مقاله منتشر شده ، فعالین اجتماعی( مدنی) بوشهر را لمپن توصیف کرده است. به نظر شما این رخداد از جانب یک عضو شورا به فعالین اجتماعی صحیح است یا اینکه نظری دیگر دارید؟
۲. عملکرد فعالین اجتماعی بوشهر را چگونه ارزیابی می کنید؟
۳. به نظر شما فعالین اجتماعی نسبت به مقاله عضو شورای شهر بوشهر بایست چه موضعی بگیرند؟
سودابه زیارتی
روزنامه نگار
۲٫عملکرد فعالین اجتماعی بوشهر را چگونه ارزیابی می کنید؟
به نظر من عملکرد فعالان اجتماعی در برخی حوزهها مثل کمک و پیگیری مشکلات کودکان کار و بهبود شرایط اجتماعی آنها در قالب سمن «جمعیت امام علی» و نیز برخی فعالان محیط زیستی که در قالب سازمانهای مردم نهاد فعالیت میکنند، بسیار قابل توجه است. اما به نظر میرسد در بسیاری از حوزههای مدنی دیگر از قبیل اجتماعی، حقوقی، فرهنگی و … ضعیف هستیم. گروهی از فعالان هم هستند که بهصورت فردی عمل میکنند که این مساله نشان دهنده پتاسیل و ظرفیت اجتماعی بسیار خوبی است که میتواند با قرارگیری در مسیر ساختاری و نظاممند تقویت و بازوی نیرومندی برای مطالبهگری باشد و این مساله مهمی است که متاسفانه به آن توجه نمیشود و این نگرانی وجود دارد که یک هنجار اجتماعی با قرارگرفتن در مسیری اشتباه به ناهنجاری تبدیل و در جامعه نهادینه شود.
به نظر میرسد فعالان اجتماعی برای آنکه بتواند این توانایی و قدرت را حفظ کنند بهتر است در قالب تشکلی نظاممند قرار گرفته و فعالیت کنند.
۳٫در پاسخ به اینکه فعالان اجتماعی باید چه موضعی در قبال مطلبی که از سوی عضو شورای شهر نوشته شده، اتخاذ کنند نیز فکر میکنم این نوشته اشاره به آندسته از فعالانی دارد که با سوءاستفاده از واژه فعال مدنی یا اجتماعی اهداف مختلفی را دنبال میکنند که بیشتر جنبه شخصی دارد تا نفع اجتماعی. و فرد یا گروه خاصی نباید در مقابل آن موضع بگیرند جز آندسته که میدانند مطلب نوشتهشده، اشاره به آنها دارد. طبیعتا اگر فعالان اجتماعی و یا مدنی در مسیر درستی قرار گرفته باشند، نباید در برابر انتقادات موضع دفاعی بگیرند. پذیرش انتقاد و اصلاح نیز در این راستا میتواند به بهبود عملکرد آنها کمک کند.
این ظرفیت اجتماعی را قدر دانسته و کمک کنیم تا با قرارگرفتن در قالب تشکلی اجتماعی، نظم پیدا کرده و تقویت شود.
لینک کوتاه: