- موضوع خبر : اخبار فرهنگی
- شناسه خبر: 7130
قدرت رحیمی*:این موضوع موجب وهن کتاب و کتابخوانی در اذهان است و فرهیختگان واهل کتاب و کتاب خوانی فورا این مسئله به ذهنشان متبادر می شود که وای به حال کشورمان .
نظر شما راجع به انتخاب بوشهر به عنوان پایتخت کتاب چیست؟
من نمی دانم بر اساس چه معیارهایی بوشهر پایتخت کتاب انتخاب شده است . معمو لا یا باید تحقیق شده باشد و تحقیقا به این نتیجه رسیده باشند که که آمار کتابخوان ها در بوشهر بیشتر از استان های دیگر است . یا امار کتاب های متشره بیشر است و یا بیشترین فضای کتابخوانی دراستان بوشهر ایجاد شده است که به نظر من هیچکدام از این معیارها در استان و درشهر بوشهر محقق نشده است . پس اعلام پایتخت کتاب شدن بوشهر بیشتر به یک طنز شبیه هست .
این موضوع موجب وهن کتاب و کتابخوانی در اذهان است و فرهیختگان واهل کتاب و کتاب خوانی فورا این مسئله به ذهنشان متبادر می شود که وای به حال کشورمان .
آیا عنوان پایتخت کتاب توان تاثیر گذاری بر شهروندان بوشهری برای توجه بیشتر به کتاب و مطالعه را داراست؟
۲ ـ نه تنها تاثیر مثبت ندارد بلکه تاثیر منفی هم خواهد داشت وکسانی که در این زمینه دستی بر آتش دارند به تمسخر خواهند گرفت . وقتی مردم به فضاهای موجود نگاه می کنند موجب تاسف شان خواهد بود که چرا استان بوشهر پایتخت اقتصادی کشور اینگونه به هر دلیلی که ما نمی دانیم به سخره گرفته می شود .
عده ای فکر می کنند اگر یک برگ کاغذ از مسئولینی که توجهی به مسئولیتشان در مقابل مردم ندارند به عنون پایتخت کتاب چاپ ، امضا و تحویلشان می شود این موضوع در اذهان پذیرفته می شود به یقین اینچنین نیست و به همین خاطر هم هست که نه تنها استقبالی از این حرکت نسنجیده نشد بلکه مورد نقد جدی هم قرار گرفته است .
در زمینه کتاب فکر می کنید بوشهر دارای چه ویژگی هایی است؟
۳ ـ بوشهر با توجه به اینکه انسان های بزرگ و درسطح ملی به خود دیده است و آثارشان مورد توجه همه اندیشمندان و فرهیختگان بویژه در زمینه ادبی و تاریخی است اما وضعیت فعلی در شان این استان نیست امروز در کشورهای پیشرفته دیگر سنتی به فضاهای مطالعاتی نگاه نمی کنند بلکه فضاهایی وجود دارد که بدون سانسور و به شکل اینترنتی به اکثر منابع دنیا دسترسی وجود دارد . در بوشهر حتی به صورت سنتی هم فضاهای کافی ومورد قبول وجود ندارد من در چند ماهی که در موسسه فرهنگی بودم وقتی فرزندانمان را می دیدم که در فضایی کوچک وغیر استاندارد مجبور بودند به مطالعه بپردازند در رنج بودم و گوش شنوایی هم برای اصلاح واقدامات حداقلی وجود نداشت و بودجه ای هم در اختیار نبود در همان زمان من تمام تلاش خودم را به کار بردم تا درقالب خانه های فرهنگ در محلات فضاهایی حداقلی ایجاد کنم اما دیدم کسی نسبت به مسائل فرهنگی دغدغه ای ندارد و فکر کنم در بقیه بخش ها هم اینچنین است . من شاهد افرادی بودم که کتابهایشان آماده چاپ بود اما همین ارشاد به علت نداشتن بودجه به انها بی مهری می کرد واز این اداره به آن اداره در حال رفت و آمد بیهوده بودند حال وقتی به این مسائل نگاه کنیم هزاران بنرتبلیغاتی هم بزنند چه فایده ای برای مردم دارد شاید برای مدیران آمار خوبی جهت ارائه به مقام بالاترشان باشد .
مشکلات و کمبود بوشهر در زمینه کتاب و مسایل مربوط به ان چیست؟
۴. به نظر من با توجه به غلبه فضاهای مجازی نسبت به فضاهای مکتوب راهی نیست جز اینکه ما همراه با رشد تکنولوژی خودمان را درحد توان وفق دهیم و به فضاهای مجازی و کتابخانه های مجازی روی بیاوریم .
به نظر شما راهکارهای افزایش مطالعه در چیست؟
۵. ما هنوز به فرهنگ ایجاد کتابخانه های کوچک در فضاهای عمومی نرسیده ایم اما می شود این کار را به مرور انجام داد گرچه فضاهای کتابخوانی به صورت متنوع وجذاب می تواند تاثیر گذار باشد و بهترین چاره این است که این امر در آموز ش وپرورش مورد توجه بیشتری قرار گیرد
*: رییس انجمن اسلامی معلمان استان و عضو شورای مرکزی انجمن اسلامی معلمان کشور
لینک کوتاه:
طنز می گویم و از گفته ء خود دلشادم!از همان پاسخ یکم بوی ندانستگی می آید!شاید بهترین وبرترین دلیلی که میتوان ارائه کرد؛ وجود بیست هفته نامه در استان ن بوشهر با جمعیت دو میلیون نفری آنست که در تواریخ ایّام همهء کشورها بی مانند است!