- موضوع خبر : اخبار اجتماعی, بدون نمایش, تیتر یک, زنان
- شناسه خبر: 7674
سرویس اجتماعی جامعه، ستاره تناور: نشست «زنان جنگ؛ تصاویر گم شده» با محوریت زنانی «دیده نشده» که از جنگ آسیب دیده اند با حضور سکینه الماسی نماینده جنوب استان بوشهر و به همت انجمن اندیشه زنان جنوب برگزار شد.در این نشست ابتدا مستند« سپیده دمی که بوی لیمو می داد» برای مخاطبان پخش شد.
این مستند به کارگردانی آزاده بیزار گیتی ساخته شده و در سومین دوره جشنواره «فیلم و هنرهای رسانهای زنان» طی روزهای اول و دوم اکتبر ۲۰۱۶ (۱۰ و ۱۱ مهرماه ۹۵) در شهر سیدنی استرالیا برگزار شده نیز راه یافته و در بخش رسمی این رویداد روی پرده رفته است.
«سپیده دمی که بوی لیمو میداد» روایتی از زندگی پنج زن مصدوم بمباران شیمیایی سردشت در سال ۱۳۶۶ است که بزرگترین بمباران شیمیایی شهری جهان بعد از جنگ جهانی اول به شمار میآید.
زنانی که هنوز بعد ازگذشت اینهمه سال با جنگ و آثار آن روبرو هستند و صدای دردهایشان به گوش کسی نمی رسد.
انجمن اندیشه زنان جنوب به مناسبت روز جهانی زن با طرح این موضوع سعی در برجسته کردن این مسئله داشت. زنانی که در طول هشت سال جنگ، خودشان، عزیزانشان، زندگی هایشان همه دست خوش تغییر شد. فقدان و درد های جسمی و روحی، از دست دادن زمین و خانه و… زنانی که میان تصاویر و هیاهوی بسیار جنگ کمتر نامی از آنها برده می شود. این نوع آسیب ها خود مصداق خشونت علیه زنان است.
الماسی نماینده عسلویه، کنگان دیر و جم در این نشست عنوان کرد: «بسیار خوشحالم که در جمع هم استانی هایم هستم. خسته نباشید می گویم به همه شما بخاطر حضور و زحماتی که می کشید. من بعنوان تنها نماینده بانوی جنوب ایران؛ در مجلس پیگیر مطالبات شما خواهم بود. خوشبختانه در این دوره از مجلس شورای اسلامی ۱۷ بانو حضور دارند که فرصتی است تا بطور خاص در حوزه زنان گام های مثبتی را بر داریم.»
سکینه الماسی در ادامه افزود: «فراکسیونی تحت عنوان زنان از مجلس ششم وجود داشته اما متاسفانه تا کنون حتی یک لوگوی ساده و اولیه هم نداشته است. که چندی پیش در این خصوص اقدام کردیم . من از همه زنانی که در این حوزه فعالیت می کنند می خواهم که در کنار هم قرار بگیریم. ما از طرح ها، ایده های شما استقبال می کنیم. خروجی نشست ها و برنامه هایی مثل این برنامه را به گروه ما اعلام کنید که قطعا پیگیری خواهیم نمود. خوشبختانه مصوبات خوبی در برنامه ششم توسعه دربخش جوانان و زنان لحاظ شده است، مخصوصا در بحث بودجه.»
پس از آن بیانیه و مطالبه انجمن اندیشه زنان جنوب قرایت شد و الماسی در این خصوص اظهار داشت که این مطالبه را حتما در مجلس مطرح خواهد کرد.
بیانیه و مطالبه انجمن اندیشه زنان جنوب بدین شرح است:
«روز جهانی زن؛ مجالی ست برای بیان مسائل مختلف زنان، مسیری که طی شد و آینده ی در پیش رو.
ما جمعی از فعالین حوزه زنان بوشهر، همزمان با روز جهانی زن و هم صدا با تمام فعالین این حوزه در جهان خواستار رفع هرگونه خشونت از زندگی زنان هستیم. امروز در جهانی که هر گوشه آن غوغای جنگ و و جنگ افروزی بیداد می کند شاهد شدیدترین نوع خشونت علیه زنان یعنی خشونت جنگی هستیم.
در حالی که زنان آسیب دیده از جنگ در کشور ما نیز بسیارند، هنوز بعد از گذشت حدود ۲۷ سال مصایب زیادی را به دوش می کشند. نمونه بسیاری از این دست وجود دارند. زنان سردشتی در سکوت و بی صدایی، روزگار سختی را می گذرانند. زنانی که نامشان در جایی به عنوان جانباز جنگی ثبت نشده است، امکانات درمانی و بهداشتی ندارند و در سختی به سر می برند.
در طول هشت سال جنگ تحمیلی زنان بسیاری مجبور به مهاجرت از شهر و دیار خود شدند. ترک خانه و کاشانه آسیب جدی به روح و روان آنان وارد کرد. اگر چه زنان و مردان مبارزه کردند، بعد از جنگ رسالت بزرگ زنان ادامه دادن زندگی بود.
در جنگ هایی که در سرتا سر دنیا به پا شده است، زنان و کودکان قربانیان اصلی آن هستند. در این روز گرد هم آمده ایم تا با مطرح کردن این نوع خشونت به زنانی اشاره کنیم، که تصویری ندارند و میان هیاهوی بسیار گم شدند و همچنین خشونت، جنگ و تندروی را نیز محکوم کنیم.»
انجمن اندیشه زنان جنوب
لینک کوتاه: