- موضوع خبر : اخبار فرهنگی
- شناسه خبر: 7165
سارا مویدی*: ما از همان امکانات جزیی که وجود کتابخانه های عمومی است هم، نتوانسته ایم خوب استفاده کنیم.چه رسد به گنجاندن کتاب در سبد کالای خانوار.
نظر شما راجع به انتخاب بوشهر به عنوان پایتخت کتاب چیست؟
وقتی این خبر را شنیدم خیلی خوشحال شدم .اما در جای خود مسئولیت بزرگی ست.همه اینها بستگی به عملکرد مسئولین فرهنگی پس از این انتخاب دارد.چون به ما یاد داده اند همه چیز دولتی باشد. اینکه بودجه درنظر گرفته شده تا چه انداره دست و دلبازانه است و در کجاها هزینه بشود، مسئله بسیار مهمی است.
آیا عنوان پایتخت کتاب توان تاثیر گذاری بر شهروندان بوشهری برای توجه بیشتر به کتاب و مطالعه را داراست؟
البته تاثیر زیادی دارد. اما با برنامه های کاربردی و اجرایی باید مدیریت زمان را هم آموزش داد و اینکه یاد بگیریم برای کتاب خاندن حتمن نباید هزینه کرد. استفاده از کتابخانه های عمومی خود نوعی فرهنگ جمعی محسوب می شود.که متاسفانه مردم کتابخانه های عمومی را به کلی فراموش کرده اند. ما یاد گرفته ایم که پاسخ را همیشه از دیگران بخاهیم، اما پاسخ در خود ما است. برای این کار باید از کودکان و جوان ها شروع کنیم نه اینکه آنها تنها کتابخوان های خوبی بشوند، بلکه در کنار این مسئله خود آنها هم مسئولیت ترویج این فرهنگ را بر عهده بگیرند.
در زمینه کتاب فکر می کنید بوشهر دارای چه ویژگی هایی است؟
ویژگی خاصی نمی بینم. جدای از متفاوت بودن جغرافیای منطقه، بافت شهری و اجتماعی در ایران جدای از خرده فرهنگ ها ی هر منطقه ، شبیه به هم است. اما جمعیت پایین بوشهر نسبت به شهرهای دیگر کشور باعث خاهد شد برنامه ریزی بهتر و بهینه تری برای فرهنگ سازی داشته باشیم و الگوی مناسبی برای دیگر استان ها. مهم نشاط و سر زندگی ست که بین جوانان ما وجود دارد. کانالیره کردن این نشاط باید با درایتی دلسوزانه نه فقط مسئولانه صورت بگیرد
مشکلات و کمبود بوشهر در زمینه کتاب و مسایل مربوط به آن چیست؟
من فکر می کنم بیشترین مشکل جامعه ما چه در سطح استان و چه کشور فرهنگی است. ما از همان امکانات جزیی که وجود کتابخانه های عمومی است هم، نتوانسته ایم خوب استفاده کنیم.چه رسد به گنجاندن کتاب در سبد کالای خانوار.
به نظر شما راهکارهای افزایش مطالعه در چیست؟
در ابتدا، مواظب باشیم که این کار را دولتی نکنیم که کارها در سطح تنها رفع تکلیف و شعارگونه باقی بماند.تعبیه کردن ایستگاه های کوچک و کیوسک های اهداء کتاب های رایگان و ارزان، و استفاده از جوانان برای ترویج فرهنگ کتابخوانی می تواند گام موثری باشد . اگر بتوانیم کودکان،نوجوانان و جوانان را وارد این کارزار کنیم، کار بزرگی ست. و سرمایه گذاری بلند مدتی کرده ایم. من معتقدم باید کارها و برنامه ها را از پایه شروع کرد.
باید فرض کنیم ما یک جامعه بیسوادیم و تا کنون هیچ امکاناتی نداشته ایم، آنوقت برنامه های اساسی را طرح ریزی کنیم. و آن آشتی با کتاب است. ما نمی توانیم به صرف احداث کتابخانه ای در دل شهر بگوییم ، ما مردمی کتابخان هستیم. بلکه باید قدم با قدم کیوسک های بسیار کوچک کتابخانی راه بیندازیم. که مردم به عینه این حرکت فرهنگی را لمس بکنند. بحث خوش سلیقگی هم در اینجا خیلی مهم است. اینکه با چه طرح و ترفندی ما کتاب را به مردم به خصوص جوان ها تعارف کنیم.
*:نویسنده و شاعر
لینک کوتاه: