- موضوع خبر : اخبار ایران, اخبار سیاسی, بدون نمایش, سیاسی
- شناسه خبر: 10248
بررسی کابینه پیشنهادی رئیسجمهوری برای دولت دوازدهم در فراکسیون امید مجلس و همچنین سایر فراکسیونها، همچنان ادامه دارد. در همین رابطه، رئیس فراکسیون امید گفته: «تصمیم داریم تا روز دوشنبهعصر که فراکسیون امید جلسه دارد، درباره وزرای پیشنهادی بهطور فردی نظر ندهیم. نظر نهایی را در جلسه رأی اعتماد با آرای خود اعلام میکنیم». به گفته او، قرار است فراکسیون امید به صورت فراکسیونی رأی دهد. در همین حال، «علی مطهری»، نایبرئیس مجلس از احتمال رأینیاوردن دو وزیر در جریان رأی اعتماد صحبت کرده است.
«محمدرضا عارف» در گفتوگو با «انتخاب» با تأکید بر اینکه قصد نداریم درباره وزرای پیشنهادی بهطور فردی صحبت کنیم، گفت: «به دوستان گفتهایم که فعلا درباره افراد کابینه به صورت شخصی موضعگیری نکنند تا در فراکسیون درباره آنها به جمعبندی برسیم و درحالحاضر، کمیتههای ارزیابی مشغول بررسی کارنامه و برنامه آنها هستند».
عارف با بیان اینکه برخی وزرای پیشنهادی همان وزرای کابینه یازدهم هستند، گفت: «قصد نداریم این افراد را بر اساس عملکرد چهار سال گذشته بسنجیم؛ بلکه طبق برنامهها و روش و منش، آنها را بررسی میکنیم و نظر جدید خود را بر اساس بررسیهای جدید مطرح میکنیم».
انتقاد از حضورنداشتن زنان در کابینه
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، با انتقاد از حضورنداشتن زنان در کابینه دوازدهم، افزود: «درباره حضورنداشتن زنان در کابینه، بهطور محترمانه در کنگره مجمع زنان اصلاحطلب گلایه کردم و گفتم در شرایطی که ۵٠ درصد متخصصان ما زنان هستند و بانوان توانمند زیادی داریم که در بعضی از بخشهای تخصصی، توانمندی بیشتری نسبت به مردان دارند و توقع داشتیم در کابینه دوازدهم از وجود آنها بهرهمند شویم، ولی این اتفاق نیفتاد».
عارف همچنین ادامه داد: «این از اختیارات رئیسجمهور است و لابد تشخیص دادهاند وزیر زن نداشته باشیم، ولی حداقل توقع داریم در پستهای بعدی مثل معاون وزرا و مدیران کل، از زنان استفاده کنند».
او در پاسخ به اینکه چرا تاکنون وزیر علوم معرفی نشده است، گفت: «احتمالا دراینباره آقای روحانی با مشکلاتی مواجه شدهاند؛ چون قرار بود همه کابینه بهطور کامل معرفی شود».
رئیس فراکسیون امید، در پاسخ به اینکه آیا به وزرای پیشنهادی به صورت فراکسیونی رأی میدهید یا فردی؟ افزود: «قرار است فراکسیونی عمل کنیم و البته باید ببینیم اعضای محترم، نسبت به فراکسیون رعایت تعصب فراکسیونی را دارند یا به صورت فردی اقدام میکنند؛ هرچند تأکید بر رأی فراکسیونی است».
عارف در پاسخ به اینکه پیشبینی شما از رأی اعتماد به کابینه دوازدهم چیست و چند درصد کابینه موفق میشوند از مجلس رأی بگیرند، افزود: «امیدواریم همه کابینه با برنامه خوب و توانایی در پاسخگویی به سؤالات، رأی بیاورند. این مطلوب است که همه گزینهها رأی بیاورند، ولی این حق مجلس است که بعد از بررسی و تحلیل برنامههای وزرا، به کابینه اعتماد کند یا نکند».
این نماینده اصلاحطلب همچنین در پاسخ به این پرسش که تا چه حد این کابینه به توقعات اصلاحطلبانه نزدیک است، گفت: «در این کابینه وزرای پیشنهادی اصلاحطلب هم داریم و امیدواریم بقیه گزینهها هم در چارچوب برنامهها و تفکر اصلاحطلبانه آقای روحانی پس از رأی با ایشان همکاری کنند».
مطهری: این کابینه در مجموع خوب است
همچنین علی مطهری، نایبرئیس مجلس هم روز گذشته در حاشیه جلسه علنی، در جمع خبرنگاران، کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم را در مجموع خوب ارزیابی کرد و گفت: «اینکه این کابینه بتواند وعدههای رئیسجمهوری را محقق کند، بستگی به مدیریت رئیسجمهور دارد».
به گزارش «ایلنا»، مطهری در ارزیابی از کابینه پیشنهادی دولت دوازدهم، اعلام کرد: «این کابینه در مجموع خوب است، ولی در نهایت بستگی به نظر نمایندگان دارد که به کجا برسد». او ادامه داد: «اینکه این کابینه بتواند وعدههای رئیسجمهوری را محقق کند، بستگی به مدیریت رئیسجمهور دارد».
عضو فراکسیون امید مجلس ادامه داد: «اگر ایشان ارادهای برای عمل به وعدهها داشته باشد، این اتفاق میافتد. وزرا نقش درجه دوم را دارند، این آقای رئیسجمهور است که توان عمل به وعدههایش را با همین کابینه دارد». نایبرئیس مجلس درباره میزان رأی اعتماد به ۱۷ وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم گفت: «ممکن است تا دو نفر نتوانند از مجلس رأی اعتماد بگیرند».
او در ارزیابی از چینش سیاسی کابینه نیز گفت: «چینش سیاسی وزرای پیشنهادی خوب است. در کابینه اصولگرایان و اصلاحطلبان حضور دارند که نشان میدهد تعصب گروهی و جناحی در آن وجود ندارد. با این حساب، به نظر میرسد اینکه کابینه جناحی نیست، نقطه مثبتی برای آقای روحانی است».
ظریف: هیچ زمانی دنبال تکصدایی در سیاست خارجی نیستیم
در همین حال، رفتوآمد وزرای پیشنهادی دولت برای کابینه دوازدهم به بهارستان برای ارائه برنامههایشان به نمایندگان مجلس، همچنان ادامه دارد. روز گذشته «محمدجواد ظریف»، وزیر پیشنهادی برای وزارت امور خارجه، در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس حاضر شد.به گزارش «خانه ملت»، محمدجواد ظریف در این نشست تأکید کرد: «در بحث توسعه سیاسی، باید به دو نکته توجه کرد که توسعه سیاسی باعث توسعه اقتصادی شده و بدون مشارکت مردم، نمیتوان توسعه اقتصادی را در کشور به وجود آورد».
وزیر پیشنهادی امور خارجه با بیان اینکه در برنامه کاری اینجانب برای چهار سال آینده، به دو اولویت اساسی توجه شده است، گفت: «این اولویتها موضوع همسایگان و حوزه اقتصاد است؛ البته حفظ برجام ادامه تلاشی است که از گذشته شروع شده است؛ اما بهطور حتم، تلاش میشود آمریکاییها نتوانند به دو هدف اصلی در برجام دست پیدا کنند که این اهداف یکی محرومسازی ایران از مواهب برجام و دیگری ازبینبردن برجام به هزینه ایران است».او که در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس حاضر شده بود، به سؤالات نمایندگان در حوزه منطقه هم پاسخ داد.ظریف با تأکید بر اینکه منطقه درحالحاضر شرایط خطرناک و پرتنشی دارد، افزود: «متأسفانه فعالیت مسئولان تازهکار در منطقه خطراتی را برای ما ایجاد کرده است؛ البته اشتباهاتی در اظهارنظرهای بیدلیل و فعالیت برخی گروههای خودسر انجام شده است که ما نیز این موارد را قبول داریم؛ اما هیچ زمان به دنبال تکصدایی در سیاست خارجی نیستیم؛ بلکه به دنبال همافزایی هستیم و باید از امکانات استفاده کرد». او با اشاره به اهمیت دیپلماسی اقتصادی و یکی از موارد بااولویت در دولت آینده تصریح کرد: «با توجه به اهمیت دیپلماسی اقتصادی باید ساختار وزارت خارجه تغییر کند. البته امروز ساختار تا حدودی افزایش پیدا کرده است؛ اما به دنبال آن هستیم که معاونتهای این وزارتخانه را به پنج معاونت کاهش دهیم و از شش لایه مدیریتی، چهار لایه را فعال کنیم».ظریف با بیان اینکه در این وزارتخانه هرم نیروی انسانی مقبول نیست، افزود: «درحالحاضر تعداد ژنرالها در این وزارتخانه بالا بوده و تعداد سربازان پایین است؛ بنابراین در سالهای آینده این ژنرالها بازنشسته شده و مشکلاتی در وزارت خارجه به وجود میآید». ظریف با انتقاد از برخی مهاجرتها به کشورهای خارجی افزود: «متأسفانه کشورهای خارجی فضاهایی ایجاد کردند که مردم حاضرند زندگی خود را فروخته و مهاجرت کنند؛ اما وقتی به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند، با سرابی روبهرو خواهند شد. البته درباره سؤال نمایندگان در حوزه پاسخگویی به ایرانیان در سفارتخانههای خارجی در کشور نیز باید گفت که درحالحاضر به ایرانیان در سفارتخانههای خارجی در کشورمان احترام نمیگذارند؛ اما این گلایه نیز از هموطنانمان که بهعنوان کارمند محلی در سفارتخانهها فعالیت میکنند، وجود دارد که چرا به مراجعان احترام نمیگذارند».ظریف گفت: «واردات گردشگر یکی از حوزههایی است که باید مورد توجه قرار گیرد. البته زیرساخت این موضوع آماده شده و باید به این نکته توجه کرد که مزیت نسبی این موضوع به دلیل گرانی سرویسهای پزشکی در معرض خطر قرار دارد؛ بنابراین میتوان ضابطهای را برای افرادی که بهعنوان واسطه در این زمینه فعالیت کرده یا دانشجو به خارج از کشور اعزام میکنند، در نظر گرفت».
احتمال رأی عدم اعتماد به ٢ وزیر
بطحایی: هیئت امنای صندوق حق دخالت در قراردادهای مالی را ندارد
همچنین «سیدمحمد بطحایی»، وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش، هم در گفتوگو با «خانه ملت» با اشاره به برخی شبههافکنیها نسبت به حضور او در هیئت امنای صندوق ذخیره فرهنگیان در زمان وقوع فساد مالی، توضیح داد: «صندوق ذخیره فرهنگیان دارای هیئت امنایی است که مانند دیگر هیئتهای مشابه صرفا نقش سیاستگذاری دارد که سالی یک بار تشکیل جلسه میدهند و در آن جلسه صورتهای مالی و گزارش حسابرسی را تشریح و تصویب میکند و رئوس کلی برنامههای صندوق را بررسی و تأیید میکند».
او ادامه داد: «گزارشهای حسابرسی به وسیله حسابرسان معتمد و تأییدشده سازمان حسابرسی تهیه میشود؛ باوجوداین هیئت امنا پس از واقفشدن به تخلفات مالی پیگیری حقوقی آن را آغاز کردند».
معاون توسعه مدیریت و پشتیبانی وزارت آموزشوپرورش همچنین افزود: «بر اساس قانون تجارت هیئت امنا حق دخالت در وظایف هیئتمدیره را ندارد؛ درواقع هیئت امنا نمیتواند بگوید فلان قرارداد مالی بسته شود یا نشود یا فلان مبلغ پرداخت نشود؛ چراکه این هیئت تنها وظیفه سیاستگذاری برای صندوق را داشته و تنها سالی یک بار تشکیل جلسه میدهد». او با تأکید بر اینکه جبار کوچکینژاد، بهعنوان رئیس تحقیقوتفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان، گفته حاضر به شهادت و دفاع از وی در صحن علنی است، گفت: «آقای کوچکینژاد بارها گفتهاند در مدت آغازبهکار تحقیقوتفحص از صندوق و بررسی اسناد هیچ ردپا و اثری از تخلف اینجانب یا شراکت در تخلفی دیده نشده است».
او در ادامه با تأکید بر اینکه این تخلفات مالی در زمان قبل از سرپرستی وی بر وزارت آموزشوپرورش رخ داده بود، درباره عملکرد بانک سرمایه در این پرونده توضیح داد: «گزارش مالی بانک سرمایه به دلیل تابعیت از قانون بانکها به مسئولان حسابرسی صندوق ذخیره فرهنگیان منعکس نمیشود و فقط در برابر بانک مرکزی پاسخگو هستند؛ حتی اگر صندوق دارای تمام سهام بانک سرمایه باشد، در برابر سهامداران و مدیران آن پاسخگو نیست».
زنگنه: اگر قرارداد علنی شود، عدهای نمیگذارند که به سرانجام مطلوب برسد
بیژن نامدارزنگنه، وزیر پیشنهادی وزارتخانه نفت، هم که به کمیسیون انرژی مجلس رفته بود، در این نشست با بیان اینکه وزارت نفت به دنبال جوانگرایی بوده و قرارداد توتال به دست چند جوان که میانگین سنی آنها بین ٣٠ سال است، منعقد شده، گفت: «افراد مسن این تیم جوان را برای انعقاد قرارداد توتال مدیریت کردند؛ بنابراین اگر میخواهیم صنعت نفت در دهههای آینده چابک شده و به سمت جلو حرکت کند، باید از جوانان در سطوح مدیریتی استفاده شود».
وزیر پیشنهادی نفت با بیان اینکه جوانگرایی یک اصل مهم در وزارت نفت است، افزود: «مشکلات صنعت نفت بسیار زیاد است؛ چراکه تأسیسات نفتی فرسوده شدهاند و اگر مقرر شده سرمایهگذار خارجی در ایران سرمایهگذاری کند، نخستین بخشی که سرمایهگذار خارجی تمایل به انجام سرمایهگذاری دارد، بخش صنعت نفت است». او ادامه داد: «زمانی که وزارت نفت میخواهد قرارداد بزرگی را منعقد کند، اگر این قرارداد علنی شود، عدهای نمیگذارند که به سرانجام مطلوب برسد».
شرق
لینک کوتاه: