- موضوع خبر : اخبار اجتماعی, اخبار استان بوشهر
- شناسه خبر: 4629
اکسیر : ساخت و ساز در شهر جم وحتی روستاهای نزدیک به شهر که عمدتا ساختمانها بالای پنج طبقه میباشد علاوه بر تجهیز آتش نشانی به سیستم پیشرفته رعایت آیین نامه اجرایی ساخت وساز و ساختمانها مجهز به سیستم اعلان و اطفا حریق،پله اضطراری وهمچنین آموزش تخصصی پرسنل،حد اقل کاریست که باید انجام شود.
سرویس اجتماعی جامعه: هشت روز از فاجعه پلاسکو گذشت. حادثه ای که تحلیل های بسیاری را به همراه داشت و جان شهروندان بسیاری را گرفت. بحرانی که از مدتها پیش بیم آن می رفت و با توجه به تذکرهای بسیار توسط مدیران و مسوولان شهری نادیده گرفته شد و در روز حادثه نه تنها بر سر خیابان جمهوری و تهران ، که بر سر تمام ملت ایران نیز آوار شد. ترسی عمیق در جان مردم ایران ریشه دواند که آیا به وقت بروز حادثه مدیران ما می توانند مدیریت بحران کنند؟ آیا تجهیزات ما آن اندازه است که بتواند از پس بحران بر آِید؟ تا کی جان عزیز آتش نشانان ما بعلت نبود امکانات کافی همچنان گرفته شود ؟ و….
حادثه پلاسکو این سوالها و پرسش های بی شمار دیگری را به ذهن می آورد. از بُعد اجتماعی نیز، واقعه پلاسکو را می توان مورد بررسی قرار داد. رفتارها و کنش شهروندان به وقت حادثه. از سلفی گرفتن ها تا کمک رسانی و همت همگانی در راستای کمک به کارگران و صاحبان تولیدی هایی که هم اکنون بی کار شده اند. سایت جامعه در جهت بررسی این واقعه و همچنین طرح این پرسش که که اگر حادثه ای مشابه در نقاط مختلف استان بوشهر رخ دهد، تجهیزات و نیروهای امدادی ما توان کافی در مدیریت بحران خواهند داشت؟
عبدالحسین اکسیر/ فرماندار بوشهر در دوران اصلاحات
١.جدی نگرفتن اینگونه خطرات مشهود و بسنده کردن به یک اخطار بدون پشتوانه چنین فاجعه ای پیامد آن است
٢.اگر منظور دخالت مستقیم در عملیات نجات میباشد فکر می کنم مناسب نباشد به دلایل مختلف. اما در جهت عکسالعمل و فشار بر مسئولین مربوطه واطلاع رسانی برای جلوگیری از تکرار چنین فجایعی بسیار پسندیده میباشد.
۳-مقصر اصلی بنظر من ابتدا شهرداریست که وفق بند ۴ماده ۵۵ قانون شهرداری عمل نکرده زیرا به استناد یک اخطار مسولیت شهرداری منتفی نمیشود ومیبایست در صورت عدم توجه مالک شهرداری راسا اقدام به مقاوم سازی میکرد وکل هزینه باضافه ۱۵ درصد از مالک میگرفت .مرحله بعد نیز بنیاد امور جانبازان؛مجمع امور صنفی و حتی دستگاههای بیمه گذار میباشند.
۴-این نقد درست است زیرا ازدحام جمعیت باعث کندی عملیات نجات میشود.
۵-باتوجه به تغیرات فوق تصور در امر ساخت و ساز در شهر جم وحتی روستاهای نزدیک به شهر که عمدتا ساختمانها بالای پنج طبقه میباشد علاوه بر تجهیز آتش نشانی به سیستم پیشرفته رعایت آیین نامه اجرایی ساخت وساز و ساختمانها مجهز به سیستم اعلان و اطفا حریق،پله اضطراری وهمچنین آموزش تخصصی پرسنل،حد اقل کاریست که باید انجام شود.
۶- فکر می کنم نسبت به سرعت ساخت و ساز و افزایش بی رویه جمعیت نه.
لینک کوتاه: