- موضوع خبر : اخبار اجتماعی, اخبار فرهنگی, بدون نمایش, تیتر 2
- شناسه خبر: 2131
سرویس فرهنگ و هنر جامعه، ستاره تناور: از این هفته سایت جامعه با پیشنهادهایی برای دیدن، شنیدن و خواندن در بخش پیشنهاد هفته، همراه مخاطبان خود می باشد. سریال، فیلم، موسیقی و کتاب… این هفته با پیشنهاد سردبیر جامعه همراه شما هستیم…حمید موذنی، نویسنده کتاب فوتبال و سینما، یک فیلم بین حرفه ایست از او درباره دیدنی ها و شنیدنی های این هفته پرسیدیم…وی برای سریال وست ورلد را پیشنهاد داد، سریالی با تم فلسفی و بسیار دیدنی، دنیای غرب یا وستورلد سریالی است که توسط جاناتان نولان و لیزا جوی برای شبکهٔ اچبیاو ساخته شدهاست….
پیشنهاد هفته
حمید موذنی
پوستر وست ورلد محصول ۱۹۷۳۳ نوشته و ساختهٔ مایکل کرایتون، رماننویس آمریکایی، سریال کنونی براساس از آن است
سریال westworld فکر می کنم یک سورپرایز عالی باشد. یک مجموعه تلویزونی عالی و بی نقص.
این سریال جذاب رویکردی فلسفی به پرسش نیچه دارد که گفته بود خدا انسان را آفرید و{…}؟ در این فیلم اما این سوال برای انسان هزاره سوم مطرح می شود. انسانی که رسانه ها و یا صاحبان قدرت و سرگرمی ذهنیت و تفکر آنها را شکل می دهند. در وست ورلد ما با این سوال ذهنی روبرو می شویم که خط سیر زندگی ما میزبان ها هستند و مهمان ها هم تماشاگری بیش نیستند و یا اینکه آنها در نهایت همان میزبان ها هستند. میزبان های این سریال انسان های خلق شده ای در یک فضای وسترن هستند که افراد. پول دار با پرداخت هزینه به جهان زندگی انها وارد شده و تجربه هیجان انگیزی از سر می گذرانند.
فکر می کنم این سریال عمیق و مهیج و خوش ساخت با بازی آنتونی هاپکینز و مجموعه بازیگران در یک کار خرفه ای و با فیلمنامه ای واقعن خوب و دقیق توان تامل ما به جهان کنونی و فلسفه از کجا امده ام و دیگر سوالات در یک روایت جذاب بتواند حسابی ما را برسر کیف بیاورد.
موسیقی: پیشنهاد موسیقی من رفتن به کنسرتهای ناظری و همایون شجریان است. اما اگر نتوا نستیم برویم. یا علاقه نداشتیم می توان در این هوای خوب به سفرهای کوتاه مدت استانی رفت و در ماشین به موسیقی رستاک و یا کار تازه منتشر شده استاد شجریان گوش داد یا می توانیم به اهنگ های محبوب خودمان که انتخاب کرده ایم گوش بدهیم و به قلب طبیعت بزنیم.
فیلم سینمایی پیشنهاد من پسر شائول است. هرچند این فیلم مربوط به سال گذشته است اما فیلمی ست اسکار خارجی دریافت کرده و به صورت حیرت انگیزی سبعیت انسان و خوی ویرانگر و تاریک بشری را نشان می دهد. اگر جنایات طالبان و القاعده و به ویژه سفاکی داعش شما را حیرت زده کرده و به بهت برده با فیلم پسر شائول تز نزدیک سبعیت انسان در کوره های آدم سوزی آشویتس را مشاهده کنید.
اگر هم در دسترس نبود. فیلم خوب لابستر( خرچنگ) را ببینید. لابستر نمایش خلاقانه ی نظام اجتماعی – سیاسی توتالیتاریسم( تمامیت خواهانه) را نمایش می دهد. اگر حوصله این فیلم های عمیق و تلخ را ندارید و می خواهید کمی شاد باشید. قسمت دوم فیلم سبنمایی کمدی همسایه ها رو ببینید و بخندید. از فیلم خارجی خوشتان نمی آید؟ خوب به سبنما بروید و هم یک کار فرهنگی کنید و هم بین فیلم های اکران شده یکی را ببینید.
کتاب جستارهایی در باب عشق از الن دوباتن، کتاب بسیار جذاب و عمیقی است. این که یک کتاب فلسفی و روانکاوی ، جذاب هم باشد برمی گردد به خلاقیت و دانش دوباتن که به خوبی از پس این مهم بر آمده است. جستارهایی در باب عشق، به تاویل و تحلیل های متعددی از مقوله ی عشق می پردازد و روایت این مباحث هم به صورت یک رمان گیراست که به خوبی در تلفیقی خلاقانه ، مخاطب هم لذت می برد و هم با مسایل و تحلیل های جالبی آشنا می شود. زیبایی کار دو باتن در همین موضوع است که فلسفه خوانی را از امری نخبه گرا و ویژه مخاطبان خاص و علاقه مند به سطح جامعه و عامه ی مردم کشانده است.
فکر می کنم خواندن این کتاب در خلوت خانه، در گوشه ای از باغ و یا در ساحل ، اخر هفته ی خیلی خوبی را رقم می زند. بخوانید و لذت ببرید.
با سپاس از سردبیر…
پایان پیشنهادهای این هفته با قسمتی از جستارهایی در باب عشق …
الیاس کانتی می گوید: ” دیدن ورای آدم ها آسان است، ولی ما را به جایی نمی رساند.” به عبارت دیگر چه آسان و چه بی فایده در افراد عیب می یابیم. آیا وقتی عاشق می شویم بعضاً به این دلیل نیست که، حتی به بهای کوری خودمان در این فرایند و آن لحظه خواسته ایم، دیدن ورای آدم ها را نفی کنیم؟ اگر بدبینی و عشق دو گزینه متقابل باشند، آیا عاشق شدن ما به این دلیل نیست که می خواهیم از موضع ضعف بدبینی، نجات یابیم؟ آیا در هر ” عشق در نگاه اول” نوعی گزافه پردازی نسبت به خصوصیات معشوق وجود ندارد؟ نوعی گزافه پردازی که ما را از منفی نگری معمول مان منفک می کند و تمرکز و نیرویمان را معطوف کسی می کند که چنان باورش داریم که هرگز حتی خود را چنین باور نداشته ایم.
(صفحه ۲۰)
ببینید، گوش بدهید و بخوانید….
لینک کوتاه: