- موضوع خبر : اخبار فرهنگی
- شناسه خبر: 6236
سرویس فرهنگ و هنر جامعه: کتابشناسی ادبیات استان بوشهر ، ۹۵ سال فعالیت نویسندگان، شاعران، منتقدان و محققان عرصه ادبیات استان بوشهر را مورد بررسی قرار داده است. این کتاب به همت محسن موسوی میرکلایی تدوین و در ماه جاری منتشر شده است. وی درباره این کتاب می گوید: « دو سال برای پژوهش و جمع آوری اطلاعات صرف شد، این کتاب شامل سه بخش. بخش اول، شعر و کتابهای پژوهشی این حوزه است. بخش دوم به داستان و کتابهای پژوهشی این حوزه اختصاص دارد و بخش سوم نمایشنامه و کتابهای پژوهشی این حوزه است».«کتابشناسی ادبیات استان بوشهر» (۱۳۹۵_۱۳۰۰) توسط نشر سرزمین اهورایی منتشر شده است.
به تازگی کتاب جدید شما در خصوص کتاب شناسی ادبیات استان بوشهر منتشر شده است. از چه زمانی به این ایده رسیدید و چقدر زمان برای تحقیق این کتاب گذاشتید؟ آیا پیش از این در این خصوص کتابی و یا تحقیقی صورت نپذیرفته است؟
ایده این کتاب در ابتدا به پیشنهاد دوست هنرمند و روزنامه نگارم جناب آقای جهانشیر یاراحمدی به من پیشنهاد شد، که قرار بود این کتاب شناسی در ویژه نامه فرهنگ بوشهر منتشر شود، اما نشد، من این موضوع را رها نکردم و جمع آوری اطلاعات دو سال زمان برد، کتابشناسی های درباره اشعار بومی استان بوشهر منتشر شده بود ، اما کتابی که کل ادبیات استان بوشهر را در نظر داشته باشد خیر انجام نپذیرفته بود.
کتاب از چه منظری به تاریخ کتاب شناسی بوشهر پرداخته است؟
کتاب فرهنگ داستان نویسان بوشهر که توسط دوست منتقدم آقای فرشید جان احمدیان تدوین شده است را مد نظر قرار دادم اما متاسفانه بعضی از داستان نویسان بوشهر در این کتاب معرفی نشده بودند، به طور مثال کتاب محمد آذری و چند نفر دیگر، من آثار منتشر به صورت کتاب را مد نظر قرار دادم.
چرا با اینکه نمایش نامه نویسی بخشی از ادبیات داستانی بوشهر برشمرده شده اما فیلمنامه از ان مستثنا شده است؟
آثار منتشر شده ملاک این کتاب بوده ، من با فیلم نامه منتشر شده ای از هنرمندان عرصه سینمای بوشهر برخورد نکردم.
برای شناسایی اثار مکتوب ادبیات داستانی از چه منابعی بهره بردید و ایا تاریخ شفاهی هم در این زمینه مد نظر شما بوده است؟
این کتاب در سه بخش تهیه و تدوین شده است و شامل سه بخش است:
الف: شعر و پژوهش های این حوزه
ب: داستان و پژوهش های این حوزه
ج: نمایش نامه و پژوهش های این حوزه که از ۱۳۰۰ تا ۱۳۹۵ را در برمی گرد و به معرفی کتاب ها ، ناشران، تاریخ چاپ و شهر ناشران می پردازد.
چه نهادها و سازمان هایی در انتشار این کتاب شما را یاری دادند؟
تاکنون من مراجعه نکردم ، امیدوارم بعد چاپ حمایت کنند
ویژگی های ادبیات داستانی بوشهر چیست؟
من در زمینه داستان صاحب نظر نیستم، اما اگر بخواهم به عنوان یک مخاطب نظر بدهم ، همیشه داستان نویسان بوشهر جایگاه ویژه ای در ادبیات داستانی ایران داشتند و دارند.
بعد از انتشار این کتاب چه برنامه هایی دیگری در حوزه کتاب دارید؟
دومین مجموعه شعرم با عنوان «جزیره نشین» و فیلم «باور کنید این هم یک شوخی بود» زندگی و شعر ، شاعر و نظریه پرداز معاصر «علی باباچاهی» توسط انتشارات سرزمین اهورایی به زودی منتشر می شود.
لینک کوتاه: