- موضوع خبر : اخبار اجتماعی, بدون نمایش, دیدگاه
- شناسه خبر: 2801
در رسانه های اجتماعی روزنامه نگار ها تولید محتوا میکنند، اما در شبکه های اجتماعی علاوه بر روزنامه نگارها که محتوای تولید شده شان را بازنشر میکنند، غیر روزنامه نگارها به بازنشر اطلاعات میپردازند.
شاهین نجفی:
چرا هیچ کدام از اساتید به تفاوت رسانه های اجتماعی و شبکه های اجتماعی اشاره و بحث نمیکنند ؟این یک تفاوت ظریف و مرز باریک است. ، در رسانه های اجتماعی روزنامه نگار ها تولید محتوا میکنند، اما در شبکه های اجتماعی علاوه بر روزنامه نگارها که محتوای تولید شده شان را بازنشر میکنند، غیر روزنامه نگارها به بازنشر اطلاعات میپردازند.
*این رسانه نگار های کم دانش در حوزه علم ارتباطات بعد ازمدتی هم به این نتیجه میرسند که توان تولید محتوای درست را دارند ودست به تولید محتوا بدون داشتن دانش رسانه کافی میزنند که یکی از عوامل ایجاد موج های شایعه ای در فضای شبکه های اجتماعی است.
* تقریبا همه اساتید اذعان دارندکه با به وجود آمدن روزنامه نگاری برخط در وب دو باید رسانه های مکتوب رویکرد خود را عوض کرده و به روزنامه نگاری تحقیقی بپردازند.اما عملا در هیچ کدام از رسانه ها این اتفاق نمیافتد.
*رسانه های مکتوب راه ساده تر را انتخاب کرده اند و به روزنامه نگاری زرد(نه به مفهوم منفی..به عنوان یک ژانرر منظور است) روی آورده اند.
*در همه رسانه ها صفحه اینستا و صفحه عکس های جالب و …. دیده میشود، همه روزنامه ها سعی میکنند با پر کردن صفحاتشان با محتوای جذاب و کوتاه و سریع مخاطب بیشتری جلب کنند.
تا جایی که به یاد دارم صفحه اجتماعی روزنامه شرق گزارش های تحقیقی خوبی درباره موضوعات مبتلا به در حوزه تخصص خودشان داشتند ولی باقی رسانه ها را به یاد نمیاورم تلاشی در جهت این تحقیقی شدن انجام داده باشند. که البته عوامل و دلایلش در جای خود محفوظ و قابل بحث است.
* این فاصله بین علم دانشگاهی و عملکرد واقعی رسانه ها مشکل اساسی در مواجه با رسانه های اجتماعی( که شبکه های اجتماعی هم جزوی از آن محسوب می شود) است.
لینک کوتاه: