- موضوع خبر : اخبار اجتماعی
- شناسه خبر: 4311
ششمین نشست شبکه های تشکل های محیط زیست و منابع طبیعی کشور در همدان برگزار شد در این نشست کارشناسان و مدیران سازمان های غیر دولتی تجربه های موفق خود را با شرکت کنندگان در میان گذاشتند و در یک هم اندیشی جمعی موضوع مدیریت مشارکتی و مشارکت جوامع محلی در حفظ سرزمین و محیط زیست مورد بررسی قرار دادند این نشست بعد از پایان کار بیانیه صارد کرده است.
در نشست دبیران و نمایندگان شبکه های استانی سازمان های غیر دولتی محیط زیست و منابع طبیعی کشور در همدان با تمرکز بر مدیریت مشارکتی و روشهای جلب مشارکت و ظرفیت سازی طی سه روز با اجرای پنل ها و کارگاههای مختلف به تبیین این مفاهیم می پردازد.
بیانیه پایانی این نشست به شرح زیر صادر شد:
تخریب ها و آسیب های جدی، همواره محیط زیست و منابع طبیعی کشومان را تهدید می کند. هجوم ریزگردها و آلاینده ها، نفس هوا را تنگ کرده و حقابه زیست محیطی رودخانه ها و تالاب ها نادیده گرفته می شود. رودخانه ها از جریان باز می مانند و تالاب ها خشک می شوند. مراتع و جنگل ها تغییر کاربری می دهند و کوه خواری، زمین خواری و معدن کاوی های گسترده، چهره زمین را مخدوش می کند.
با وجود تلاش روز افزون کنشگران عرصه محیط زیست و منابع طبیعی کشور، همچنان آب، خاک هوا، پوشش گیاهی و حیات زیستمندان زیر ماشین تخریب توسعه ناپایدار در حال نابودی است.
برای برون رفت از این وضعیت بحرانی راهی جز پیگیری مستمر و تلاش بی وقفه برای ارتقای سطح مطالبه گری همگانی، به ویژه در تشکل های حوزه محیط زیست و منابع طبیعی کشور وجود ندارد.
بنابراین ضرورت دارد همه دغدغه مندان عرصه محیط زیست و منابع طبیعی کشور،برای توان افزایی، ظرفیت سازی و هدف مند ساختن تشکل های این حوزه اقدام نمایند. بدیهی است ایجاد ساختارهای مناسب، تقویت و برنامه ریزی هوشمندانه، همگرایی و همراهی با گروه های تاثیرگذار اجتماعی، تعامل با نمایندگان شوراها و مجلس شورای اسلامی، همراه با مشارکت کارشناسان، مدیران و دست اندرکاران مسئول، می تواند از فشار خارج از توان سرزمین بکاهد و مسیر توسعه کشور را به سوی پایداری سوق دهد.
امید است حفاظت از محیط زیست و صیانت از منابع طبیعی در مجموعه قوانین و مقررات، به ویژه قانون برنامه ششم توسعه و برنامه های مدیریت اجرایی کشور مورد توجه و پیگیری واقعی قرار گیرد.”
لینک کوتاه: