- موضوع خبر : اخبار اجتماعی, اخبار استان بوشهر
- شناسه خبر: 4659
پویا دولابی: در شهری که برای ساختمانهای مستقر در بافت طرحی شده توسط عالمان شهری، تمهیدی اندیشیده نشده است، قطعا در بافت تاریخی خودساخته و ارگانیک که با ادبیات زندگی سالهای دور شکل گرفته است و هم اکنون در انزوای توجه مدیریت شهری قرار گرفته، مشکل چند برابر است.
پویا دولابی- مدرس دانشگاه
نگرخواهی فاجعه پلاسکو، مدیریت بحران در بوشهر(۴)
سرویس اجتماعی جامعه: هشت روز از فاجعه پلاسکو گذشت. حادثه ای که تحلیل های بسیاری را به همراه داشت و جان شهروندان بسیاری را گرفت. بحرانی که از مدتها پیش بیم آن می رفت و با توجه به تذکرهای بسیار توسط مدیران و مسوولان شهری نادیده گرفته شد و در روز حادثه نه تنها بر سر خیابان جمهوری و تهران ، که بر سر تمام ملت ایران نیز آوار شد. ترسی عمیق در جان مردم ایران ریشه دواند که آیا به وقت بروز حادثه مدیران ما می توانند مدیریت بحران کنند؟ آیا تجهیزات ما آن اندازه است که بتواند از پس بحران بر آِید؟ تا کی جان عزیز آتش نشانان ما بعلت نبود امکانات کافی همچنان گرفته شود ؟ و….
حادثه پلاسکو این سوالها و پرسش های بی شمار دیگری را به ذهن می آورد. از بُعد اجتماعی نیز، واقعه پلاسکو را می توان مورد بررسی قرار داد. رفتارها و کنش شهروندان به وقت حادثه. از سلفی گرفتن ها تا کمک رسانی و همت همگانی در راستای کمک به کارگران و صاحبان تولیدی هایی که هم اکنون بی کار شده اند. سایت جامعه در جهت بررسی این واقعه و همچنین طرح این پرسش که که اگر حادثه ای مشابه در نقاط مختلف استان بوشهر رخ دهد، تجهیزات و نیروهای امدادی ما توان کافی در مدیریت بحران خواهند داشت؟
سوالات خود را با افراد مختلف مطرح نموده ایم.
۱٫ نظر شما در خصوص فاجعه ساختمان پلاسکوی تهران چیست؟
٢. شهروندان در چنین شرایطی چگونه می توانند مثمر ثمر عمل نمایند؟
٣. مقصر و پاسخگوی اصلی این فاجعه چه نهادی است؟
۴. نقدهایی در خصوص فاجعه از سوی افراد مختلفی نسبت به حضور انبوه مردم در محل حادثه صورت گرفته است. به نظر شما این آسیب اجتماعی چه راه حلی دارد؟
۵. برای پیش گیری از وقوع چنین حوادث تلخی پیشنهاد شما چیست؟
۶. به نظر شما آتش نشانی بوشهر به لحاظ امکانات و تجهیزات و آمادگی نیروها در صورت وقوع از استانداردهای لازم برخوردار است؟
۱. تضارب کیفیت پایین ساخت و عدم فعالیتی در راستای نگهداری ساختمانها، بحران مالکیت ساختمانهای فرسوده وقف و سرقفلی ..، سطح پایین انتظار جامعه نسبت ایمنی، امنیت و جان انسانها و درنهایت عدم تعهد، تخصص و دغدغه مسئولین.
۲.بالا بردن سطح دانش و بینش عمومی.
۳. مقصر اصلی در درجه اول مالک اصلی مدیران شهری و در نهایت ساکنین.مالک بی تعهد، مدیری که قوانین الزام آور تعیین نکرده و ساکنینی که دغدغه زندگی خود و دیگری ندارد.
۴.آگاهی.آگاهی.آگاهی
۵.
-رعایت اصول پدافند غیرعامل
-آگاهی بخشی و توانمندسازی مردم در خصوص مدیریت ویا مشارکت در مدیریت بحران توسط ارگانها، رسانه ها و سمن ها
-تعیین تکلیف بحث مالکیت و تعهدات واضح مسئول ساختمان یا مجتمع
– ایجاد دفترچه سلامت ساختمان توسط سازمانی شبیه به آتشنشانی.
۶.خیر
۷.در شهری که برای ساختمانهای مستقر در بافت طرحی شده توسط عالمان شهری، تمهیدی اندیشیده نشده است، قطعا در بافت تاریخی خودساخته و ارگانیک که با ادبیات زندگی سالهای دور شکل گرفته است و هم اکنون در انزوای توجه مدیریت شهری قرار گرفته، مشکل چند برابر است.
لینک کوتاه: