- موضوع خبر : اخبار اجتماعی, اخبار استان بوشهر, بدون نمایش, دیدگاه
- شناسه خبر: 2820
اکبر توسلی: قسمت دوم
با در نظرگرفتن دو ملاحظهای که در بخش اول این یادداشت به آن اشاره شد، یعنی احقاق حقوق دستفروشان زحمتکش برای حضور در کسب و کاری مشروع و نیز جلوگیری از تخریب وجهه ماموران شریف شهرداریها، میتوان چارچوب کلی آییننامهای مرضیالاطراف را به شکل زیر مطرح نمود:
۱) کلیه دستفروشان، اعم از فروشندگان انواع کالا (کالاهای مجاز) و فروشندگان انواع خدمات (مانند تعمیر کفش) و فروشندگان میوه و سبزیجات بر روی وانت، حق دارند به شرط عدم ایجاد آلودگی صوتی، در هر مکان از شهر، مگر مکانهایی که شهرداری با نصب تابلوی مشخص اعلام کند، مستقر شوند.
مکانهای ممنوعیت دستفروشی، در ابتدای هر سال توسط شهرداری (در کلانشهرها با مشورت شورایاریها) مشخص شده و بهمنظور جلوگیری از هر گونه تبعیض، شهرداری مکلف است مکانهای ممنوعیت دستفروشی را با تابلوهای مشخص، اعلام کند.
۲) شهرداریها موظفند علاوه بر بهرسمیت شناختن حق دستفروشی در کلیه مکانها جز مکانهای خاص ممنوعشده با نصب تابلو ، به توسعه مکانهای ویژه برای دستفروشان (شامل فروشندگان سیار میوه و سبزیجات) بپردازند تا به تدریج درصد هر چه بیشتری از دستفروشان، بهطور داوطلبانه به سمت استقرار در این مکانهای ویژه بروند. طبیعتا بندهای اول و دوم، از شکلگیری وضعیت «انحصارگرانه» و اعمل تبعیض بین متقاضیان حضور در این مکانها جلوگیری خواهد کرد.
۳) با توجه به اهمیت دستفروشی بهعنوان حرفهای «کار_بر» (ایجادکننده اشتغال بدون فشار بر منابع محدود پسانداز کشور) و نیز افزایشدهنده رقابت در توزیع کالا، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، مکلف است با مشارکت صداوسیما، برنامههای ترویجی و تبلیغاتی مناسب جهت احیای وجهه دستفروشی بهعنوان شغلی شریف و دارای نقش مثبت در اقتصادی کشور در افکار عمومی را طراحی کند.
لینک کوتاه: