- موضوع خبر : اخبار اجتماعی
- شناسه خبر: 8222
ایجاد اشتغال و درامد زا کردن روستاها بدون توجه ویژه به علل وعوامل اساسی وریشه ای بازدارنده ی آن و رفع موانع اصلی امکان پذیر نیست.
ابتدا می بایست علل اصلی مهاجرت را که برای “بهتر شدن زندگی” است از نگاه روستاییان شناسایی و پس از آن با هر کدام از آن موانع با وسیله و ابزار مناسب روبرو و به حل مشکل پرداخت.
گرچه به نظر می رسد دلایل مهاجرت فراوان است وشاید گاهی به تعداد همه ی مهاجرین هم دلایل ریز ودرشتی وجود داشته باشد، ولی به نظر می رسد که می توان همه آنها را در سه دسته ی کلی و به شرح زیر عنوان نمود.
۱-امید به درامد بیشتر با کار مناسب تر وخوشنام تر
۲-امید به آموزش بهتر و با کیفیت بالاتر
۳-کسب عنوان شهرنشینی به جای روستا نشینی واستفاده از مزایای شهرنشینی که مهاجرت به شهر، در ابتدا نوعی زندگی آرامتر و تمیزتر را نوید می دهد.
درنتیجه اضافه بر موضوع اقتصادی که در شهرنشینی درامد بیشتر مدنظر است ، موضوع فرهنگی وآموزشی نیز بسیار موثر بوده وهست.
به همین دلیل گرچه می توان هرسه کار را باهم شروع کرد، ولی مقوله ی فرهنگی وآموزشی باید با عزم بیشتری صورت بگیرد تا منجر به نتیجه ی مطلوب شود.
اگر بتوان با همت والایی وبا عزمی جدی نگاه ارتقای سطح آموزش را در انواع مختلف و بر اساس آنچه در شهرهاست، در روستاها هم با تاسیس آموزشگاه ها ی تدریس زبان و آموزش های فنی و حرفه ای و امثال آن و با نظارت دقیق ومستمر پایه ریزی کرد، جامعه به سوی “یاد گیری”گرایش پیدا می کند وهم زمان با کم رنگ شدن “پرستیژشهرنشینی”
“روح آزادگی” روستایی از پشت زرق وبرق شهری نمودار می شود وجان می گیرد.
چنانچه موضوع اشتغال روستایی بابرنامه ی مدون و نظارت قوی ودلسوزانه ای انجام شود، بی شک سطح آموزش که ضرورت اقدامات دانش بنیان است ارتقاء می یابد ونگاه شهر نشینان به “روستا” و نیز نگاه روستاییان به “خود” در جهت گرایش به روستا “تغییر” خواهد کرد.
البته همه ی این ها در صورتی ممکن است که با درایت وخردمندی تمام به درامدزا شدن روستا و نتیجه بخش شدن آن همت نمود و با تبلیغات موثر برای به همکاری طلبیدن و مشارکت خود روستاییان اقدام کرد.
این سه حرکت هم زمان درامدزایی ،ارتقای کیفیت آموزش و عمران وآبادی روستاها می تواند چنان شور ونشاطی در جامعه بوجود آورد که نه تنها روستاییان کنونی که روستاییان دیروز (مهاجرین) و حتا تعدادی از شهر نشینان خسته ی از شهرها را به سوی روستاها برای سرمایه گذاری هدایت کند.
اگر آنچه در بالا به عرض رسید میسر شود، می توان درامد بیشتر و همراه با آرامش را و نیز آموزش باکیفیت را در روستاها داشت و فرهنگ متمدنانه(از لحاظ روانی) را که روستاییان در شهر ها به دنبالش بودند وهستند، در کنار خود و در خانه ی خود خواهند یافت.
مهمترین”نکته”در این زمینه آن است که با توسعه ی روستاها به صورت متوازن،عدالت اجتماعی به سوی تحقق گرایش می یابد و مشارک اجتماعی و در نهایت خواسته ها و توقعات جدیدی رخ می نماید که به تقویت “بخش خصوصی” و “به حساب آمدن”و “به حساب آوردن” گروه بیشتری از مردم منجر خواهد شد.
لینک کوتاه: