- موضوع خبر : اخبار ایران, بدون نمایش
- شناسه خبر: 10867
دانشگاه امیرکبیر امروز میزبان ۱۵۰۰ نو دانشجوی پرشوری بود که با تلاش و کوشش فراوان وارد فصل جدیدی از زندگی خود شدند، دانشآموزان دیروزی که با حضور خانوادههای خود اولین روز از عنوان دانشجویی و یا به نوعی مهندس را تجربه کردند.
به گزارش ایسنا، خیابان حافظ از ابتدای صبح امروز شاهد تردد نودانشجویانی بود که کارنامه موفقیت در بزرگترین ماراتن زندگی خود را به دست گرفته و اینکه به همراه خانوادههای خود با هیجان، شوق و اشتیاقی بینظیر آرزوهای خود را در ساختمانهای بلند قدیمی دانشگاه امیرکبیر نظارت میکردند، نو دانشجویانی که در عین خوشحالی میتوانستیم دلهره و اضطراب را در چهرههای آنها مشاهده کنیم.
دکتر سید احمد معتمدی، رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این مراسم این دانشگاه را یکی از قدیمیترین و بزرگترین دانشگاه صنعتی کشور توصیف کرد و گفت: قدمت دانشگاه امیرکبیر به ۹۰ سال و به عبارت دیگر به ۶۰ سال بر میگردد. در واقع این دانشگاه در سال ۱۳۳۶ با عنوان دانشگاه پلیتکنیک تاسیس شد و بعداز انقلاب نیز عنوان امیرکبیر به آن داده شد، اما قدمت آن به سال ۱۳۰۷ بر میگردد که از ادغام چند مدرسه عالی فنی به وجود آمد.
وی در ادامه تاکید کرد: همه رشتههای مهندسی و علوم در دانشگاه امیرکبیر دایر است، در واقع این دانشگاه با ۱۶ دانشکده، چهار پردیس، ۱۴ هزار دانشجو (۵۰ درصد آنها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل میکنند) یکی از بزرگترین دانشگاههای صنعتی کشور به شمار میرود که البته اخیرا نیز مجوز تاسیس یک پردیس دیگر را دریافت کردیم و کار ساخت آن از سال جاری شروع میشود.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به برنامه راهبردی این دانشگاه اشاره کرد و گفت: برنامه راهبردی دانشگاه امیرکبیر از سال ۱۳۸۶ تدوین شده بود، اما از سه سال پیش در دانشگاه اجرایی شد که بر اساس این برنامه دانشگاه امیرکبیر باید تا سال ۱۴۰۴ جزو ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار بگیرد و بر اساس برنامه ششم توسعه نیز جزو ۲۰۰ دانشگاه برتر باشد که البته بر اساس مصوبه ابلاغی این دانشگاه جزو پنج دانشگاه کشور است که باید در رده ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار بگیرد.
دکتر معتمدی با تاکید بر اینکه دانشگاه امیرکبیر در چهار رتبهبندی معتبر جهان حضور دارد، افزود: دانشگاه امیرکبیر در بین دانشگاههای داخلی به خصوص دانشگاه صنعتی شریف در چهار رتبهبندی در دو رتبه جایگاه نخست، یک رتبه جایگاه دوم و یک رتبه نیز جایگاه سوم را از آن خود کرده است که البته باید تا سال ۲۰۱۷ این رتبهها ارتقاء یابد.
وی از بازنگری برنامه آموزشی دوره کارشناسی این دانشگاه برای سال جاری خبر داد و گفت: خوشبختانه بازنگری برنامههای آموزشی دوره کارشناسی این دانشگاه که از سال گذشته شروع شده بود، به اتمام رسیده و از مهرماه امسال برنامه بازنگری شده در کلاسها ارائه میشود.
به گفته رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، فعالیتهای بینالمللی این دانشگاه از ۳۰ سال پیش با راهاندازی معاونت بینالملل با جدیت آغاز شده و در حال حاضر دانشگاه امیرکبیر توانسته با دانشگاههای برتر دنیا قراردادهای تحقیقاتی و دورههای مشترک برگزار کند و در سال جاری نیز توانستیم ۱۰۰ درصد امتیاز بینالمللی را برای دانشگاه دریافت کنیم.
دکتر معتمدی ادامه داد: در بخش پژوهش و تولید علم نیز بر اساس رتبهبندی QS دانشگاه امیرکبیر در رتبه سیام دانشگاههای دنیا قرار گرفته و همچنین ۱۰ نفر از اساتید این دانشگاه بعد از انقلاب به سمت وزیر رسیدند.
وی در ادامه همچنین چند توصیه به دانشجویان جدید ورود دانشگاه امیرکبیر کرد و گفت: متاسفانه ما گاهی مواقع با دانشجویانی مواجه میشویم که بعد از ورود به دانشگاه تصور میکنند که کار تمام شده است، در نتیجه بعد از مدتی با مشکلات آموزشی مواجه میشوند، به طوری که در این زمینه دانشجویان نخبه با رتبه زیر ۱۰۰ را در دانشگاه داشتهایم که بعد از گذراندن چند ترم مشروط شدهاند، بنابراین توصیه میکنم که دانشجویان از همان روز و ترم اول تلاش خود را برای تحصیل جدی بگیرند.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در پایان به والدین توصیه کرد: دوران دانشجویی حساسترین دوران زندگی هر فرد به شمار میرود، چرا که دانشجویان در این دوران به سمت زندگی مستقل حرکت میکنند، بنابراین اولیا نباید با آنها مانند دوره دبستان، راهنمایی و یا دبیرستان رفتار کنند، بلکه باید اجازه استقلال را به آنها بدهند و از طرف دیگر آنها را به طور کامل رها نکنند، چرا که احتمال مشکلات آموزشی و آسیبپذیری روحی و روانی در بین دانشجویان بسیار بالا است.
لینک کوتاه: